Gøy med valp!

Skessa er nå 10 uker og så veldig herlig.
Det er rart å ha en valp i hus igjen, det er utrolig hvor fort man glemmer tiss på gulvet og makulerte pappbiter over hele stua. Med en ettårig tobeint i hus også, så er det ganske livlig hjemme hos oss om dagen. 😀
Skessa er uredd og sosial, noe som er veldig deilig. Hun er blid og glad, kosete og litt vill og gal!
Det vi tenker mest på nå er at hun skal lære seg alle de tingene en hund må kunne her i livet. Innkalling, renslighet, være hjemme alene, omgås mennesker av alle typer og det samme med hunder. Vi hilser på de vi vet er greie og som også vil hilse på henne. De andre trener vi på å gå rett forbi. Joggere, sykler og biler er en annen ting vi trener på å passere, og det er det mye av her vi bor. 🙂
Når kvelden kommer så er hun ofte litt ovetrøtt og det koker i topplokket. Da springer hun rundt og rundt og biter på alt og alle. Dette er noe av det som kan være frustrerende med å ha valp. Vi må huske at de er små «babyer» som av og til syntes det er vanskelig å finne roen uten mamman og søsknene sine som de er vant til å ha rundt seg. Hvis man har hage er det greit å la valpen rase litt ute, for å hjelpe den til å forstå at inne skal det være rolig. Man kan også gi hunden noe den har lov til å herje med og bite i stykker for å unngå ødeleggelser på mer verdifulle ting. Godbitsøk kan være fint for å hjelpe valpen å roe ned og gi den noe å konsentrere seg om. Strø litt av maten rundt på gulvet eller i hagen og la hunden søke opp godbitene selv.
Jeg benytter anledningen til litt stuetrening så hun får brukt hjernen sin.
Skessa er jo mitt nye håp innen lydighet og bruks, så jeg begynner allerede nå med og legge litt av grunnlaget for fremtidige mål.
Jeg er veldig motivert og treningsivrig noe jeg er glad for. Etter å ha akkurat mistet min beste treningskompis så var jeg ikke sikker på hvordan det ville bli med en ny hund.

Skessa og jeg har derfor noen lekser denne uken som kommer i tillegg til hverdagstingene,

Jeg vil at hun skal lære:
Omvendt lokking (Dvs. ikke ta godbiten selv om jeg holder den innenfor rekkevidde. Det hjelper hunden til å konsentrere seg om oppgaven og gir en egen ro i øvelsene.)
Slippkommando. (Jeg belønner mye med lek, og da kommer vi fortere igang med treningen igjen etter en lekeøkt.)
Dekk / Stå / Sitt og bli. (Å kunne bli er veldig nyttig i hverdagen, i tillegg er det nr to viktigst for lydigheten senere.)
Søke opp min venstre side. (Jeg leker med hunden, avslutter leken og beveger meg litt bort. Hvis Skessa beveger seg mot meg skynder jeg meg å belønne i rett posisjon. Dette bygger jeg på videre til jeg har en god «På plass» der hunden følger i riktig posisjon ved min venstre side samme hva jeg gjør – Fri ved Foten som det kalles. Dette er nr en av de viktigste øvelsene hun skal lære seg.)
– I tillegg lærer jeg henne å løpe inn i et åpent bur, og etterhvert også bli der. Det hjelper meg til å få en hund som slapper av i pausene på trening. Ved å sette buret lenger og lenger unna meg på treningsplassen kan jeg også benytte treningen som et ledd i å lære henne å jobbe selvstendig på avstand fra meg.

Så dette er leksene våre denne uken. 🙂

Bilder av skjønnheten!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*